Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Reseptejä ja käyttövinkkejä ihanille kotimaisille marjatuotteillemme

 

Vegomagasinet 2/2017 vinkkaa myös "vadelmapulverin" käyttöön herkullisen reseptin :

Vegomagasinet 2/2017Vegomagasinet 2/2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maustetua sokeri

 Maustettu sokeri käy minne vain missä muutoinkin käytät sokeria tai muuta makeutusta. Annaberryn Maustetulla sokerilla voit makeuttaa puuron, myslin, viilin, kuumat juomat. Kokeile lisätä hunajan tilalle mustaherukka-kaakao-chilisokeria marinadissa kanalle ja possulle.

 

Kierrepullat puolukka-vaniljasokerillaKierrepullat puolukka-vaniljasokerilla

KIERREPULLAT Annaberry puolukkavaniljasokerilla

4 dl maitoa

2 pss kuivahiivaa tai vastaava määrä tuorehiivaa

1,5 dl sokeria

0,5 tl suolaa

n. 10 dl venhäjauhoja

100 g voita

Täyte:

1 pkt maustamaton tuorejuusto

Annaberryn puolukka-vaniljasokeria maun mukaan.

lämmitä maito kädenlämpöiseksi

Voiteluun kananmunaa ja raesokeria

 

 

Marjajauheet

 

KOTITEKOISET SÄMPYLÄT  maustettiin mustaherukkajauheella. Jos pidät mustaherukan mausta, suosittelemme kokeilemaan näitä  hauskoja JA herkullisia sämpylöitä. Korvaa jauhoista pieni osa maun mukaan mustaherukkajauheella. Käytimme näihin sämpylöihin n. 0,5 dl Annaberryn mustaherukkajauhetta.    

   Tuoksuvat ja maistuvat mustaherukkasämpylät valmistuvat normaalilla sämpylän reseptillä, korvaa pieni osa jauhoista mustaherukkajauheella.Tuoksuvat ja maistuvat mustaherukkasämpylät valmistuvat normaalilla sämpylän reseptillä, korvaa pieni osa jauhoista mustaherukkajauheella.             

 

KARPALOINEN JUUSTOKAKKU

Tätä kakkua ei tarvitse paistaa. Varaa hyytymisaikaa n. 4 tuntia, jos käytät liivatetta. Voit jättää liivatteen poiskin, jolloin kakku ei ole ihan niin leikattava, mutta pysyy kasassa hyvin. Kuvan kakussa käytetty 1 liivatelehti täytteessä.

Pohja: 

75 g voitaKarpaloinen juustokakku valmistuu ilman uuniaKarpaloinen juustokakku valmistuu ilman uunia

0,5 dl karpalojauhetta

1 pkt dominokeksejä

Sulata voi, murskaa keksit ja sekoita hyvin pohjan ainekset keskenään. Levitä irtopohjavuokaan,

jossa on leivinpaperi pohjalla, näin kakku on helpompi siirtää tarjoiluvadille.

Täyte:

0-4 liivatelehteä

3,3 dl kuohukermaa

2 pkt maustettua tuorejuustoa, esim sitruuna tai vanilja

karpaloita tai muita marjoja

Vatkaa kerma tukevaksi vaahdosi, mutta älä tee voita! Lisää tuorejuusto ja liotettu, kuumassa vedessä sulatettu liivate ohuena nauhana massaan. Kokoa kakku siten, että levität karpalot tai muut marjat pohjan päälle, sitten tuorejuustomassa. Tasoita pinta vaikka lusikan pohjalla kiertäen keskeltä lähtien. Anna hyytyä n. 4 h viileässä jos käytit liivatetta. Ilman liivatetta anna asettua muutama tunti viileässä ennen nauttimista.

 

SMOOTHIET: lisää 2-3 tl tai haluamasi määrä marjajauhetta tuoreiden marjojen ja hedelmien lisäksi tai käytä pelkästään marjajauhetta. Banaani ja avokado pehmentävät smoothien ihanan samettiseksi, lisäämällä nestettä, vaikkapa mehua tai jogurttia, saat juoksevamman ja helpommin juomapullosta juotavan version. Jotkut haluavat smoothiensa juoksevampana, toiset paksumpana, mikä on sinun suosikkisi? Lähetä suosikkisi alla olevalla lomakkeella ja osallistu kahden marjajauheen arvontaan joka kuukausi! Parhaat käyttövinkit ja reseptit julkaistaan Annaberryn reseptisivuilla!

 

 

*:llä merkityt kentät ovat pakollisia.